keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Ornamentteja ja kalenteri-idea

Ostan joka joulu jokaiselle lapslle yhden ornamentin.
Laitan sen joulusukkaan aattona.
Lapsi saa ripustaa uuden ihanuuden kuuseen.
Kun lapseni lähtee kotoaan, hänellä on rasiallinen jouluisia esineitä täynnä muistoja.
Hyvin amerikkalaista, ehkä, mutta vaihtarivuonna koin asian kauniina ja halusin sen omassa kodissani toteuttaa.j
Anthropologiessa on aina kaunista.
Nämä ornamentit sopisi lapsilleni...ehkä tilaankin.
Ainakin yksi vaihtoehto nyt mielessä.
Joulukalenterivinkkinä nämä hauskat numeroidut keittiöpurkit.
Näitä yhdistellemällä voisi keittiönpöydällä, tai missä vain, avata sen päivän "luukun".
Minusta nämä oli niin super mainiot!

Millaisia "ornamentti" perinteitä teillä on?
Tekeekö teistä kukaan samaa ja kerää lapsilleen vastaavaa?

8 kommenttia:

 1. Kun minä aikoinaan muutin pois kotoa, antoi äitini minulle pienen ihanan kasan lapsuuteni joulukoristeita :) Itse kiinnyn tavaroihin niin kovasti, etten voisi antaa omia koristeitani edes lapsilleni. Siksi olen ostanut heille joka vuonna jotkin koristeet, joihin asennoidun niin, etteivät ne ole "minun" vaan heidän. Ne eivät ole mitään tietyn tyyppisiä koristeita, vaan kaikenlaisia erilaisia kuusenkoristeista pikku patsaisiin ja seinätaluihin. En ole edes lapsille kertonut, että saavat ne sitten mukaansa. Ajattelin, että se olisi heille iloinen yllätys sitten joskus, kuten oli minullekin aikanaan :)

  VastaaPoista
 2. Kiva että teet myös noin.
  Mä olen kanssa ostanut näitä ornamentteja juuri lapsille. Eivät ole minun, vaan heidän. Helppo ne antaa heille kun kotoa lähtevät. =)

  VastaaPoista
 3. mä tykkään tosta koristeidenkeräämisideasta, vaikka se onkin olevinaan lällyä.

  ja tuolla anthropologiella näyttää olevan tosi mainioita koristeita! esimerkiksi pidän ihan villinä niistä linnuista, siis noista http://www.anthropologie.com/anthro/catalog/productdetail.jsp?subCategoryId=&id=983181&catId=HOME-HOLIDAY-ORNAMENTS&pushId=HOME-HOLIDAY-ORNAMENTS&popId=HOME-HOLIDAY&sortProperties=&navCount=200&navAction=middle&fromCategoryPage=true&selectedProductSize=&selectedProductSize1=&color=040&colorName=BLUE&isSubcategory=&isProduct=true&isBigImage=&templateType=E

  VastaaPoista
 4. Kauniita koristeita.

  Minusta on kiva ostaa joka joulu jokin erityisen kaunis yksittäinen, yksi tai muutama, joulukoriste. Välttämättä muita koristeita ei tule aina ostettuakaan, kertyyhän niitä näin pikku hiljaakin;) Viime jouluna ostin Yhdysvalloista kauniit valkoiset luistimet ja enkelin siipiä.

  VastaaPoista
 5. Hyvä idea! Meillä vaan ei koskaan ole joulukuusta, paitsi tänä ja viime jouluna ulkona, joten meillä voisikin kehitellä jonkin muun kuin joulukuusenkoristeperinteen, jonkin pienen jouluisen (kierrätetyn) tavaran annon ja säilyttämisen omaan kotiin.. hmm, pitääkin laittaa mietintämyssyyn.. ja sitten sinne joulusukkaan :)

  VastaaPoista
 6. Hei! Minusta koristeiden kerääminen on ihana idea. Meillä lapsi saa isovanhemmilta joka joulu oman koristeen. Niille on myös oma laatikko, jota vuosien mittaan täytetään. Poika on vasta kaksivuotias, joten vielä on laatikossa tilaa...Päätinkin tänä jouluna aloittaa myös itse koristeiden keräämisen hänelle. Hankin jo pienen Mailegin Nissen sekä minikokoisen joulusukan.

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana idea! Taidan aloittaa sellaisen nyt! :)

  VastaaPoista
 8. Oi, mikä ihana idea! Kuhan joskus on niitä lapsia, niin toteutan tämän ehdottomasti!
  Melkein tekis mieli alottaa kerääminen itsellekin:) Meillä kun vielä vietetään joulut aina vanhempien luona eikä omaa kuusta ole, niin en ole kuusenkoristeitakaan tarvinnu... Mutta jos niitä keräilis jo nyt sitä päivää odottamaan kun on joskus oma kuusi!

  VastaaPoista

Viestisi ilahduttavat. =)