tiistai 25. elokuuta 2009

Joulukortit

Olen parina viimeisenä päivänä miettinyt joulukortteja.
Ne tunkeutuvat mieleeni jopa suihkussa.
Teen joka vuosi ne itse.
Ja tärkeintä siinä on uusi kuva lapsista,
jouluisessa teemassa.
Kortti on hyvin odotettu,
varsinkin vanhempien sukulaisten keskuudessa.

Ajatuksissa on kuvaus metsässä.
Toivottavasti valkoisessa sellaisessa.
Jotakin tälläistä mikä netistä bongatussa kuvassa on.


Lapsilla päällään valkoista,
päässään hatut ommeltuna ehkä
tästä pilkullisesta.
Kurkkimassa puiden takaa...
(Onkohan ihan mahdoton toteuttaa?)


Kuva olisi ihana mustavalkoisena.
Ja väriläiskänä olisi vain nuo punaiset hatut.
Nyt siis tarvitsenkin vinkkiä...
mikä netissä oleva kuvankäsittelyohjelma olisi kätsy tuohon?
Koska en usko löytäväni meidän läheltä paikkaa
mikä olisi luonnostaan noin mustavalkoinen,
kuin tuo kuvan on luonnostaan.

8 kommenttia:

 1. Minä laittelen myös joka vuosi sukulaisille lapsista joulukortin, joku sanoisi että tylsää mutta sukulaiset odottaa joka vuosi uutta kuvaa :) Itselläni on pyörinyt mielessä että jos laittaisi lapset istumaan reen kyytiin lumihankien keskelle :) On kyllä aikamoisen mahdoton ajatus, ensinnäkin tuleeko ennen joulua edes lunta paljoa ja se reki...Meillä olisi 2 ehkä 1900-luvun alusta olevaa rekeä tuolla piharakennuksissa mutta ne on niin taitavasti nostettu kattoon että ei niitä yhden kuvan takia varmaan kehtaa sieltä pois ottaa :(

  VastaaPoista
 2. Tuota ideaa olen kanssa parina vuotena miettinyt. Mutta kun se reki puuttuu niin jäänyt toteuttamatta.
  Eli toteuta ihmeessä se!

  VastaaPoista
 3. hei kokeile photobucket kuvien käsittely ohjelmaa on ilmanen ja sil saa tehtyä aikas paljon. en ole varma kirjoitinko oikein ton nimen mut ainekin joku ton tyylinen. tää joulublogi on kyl niin ihana!

  VastaaPoista
 4. Ihana idea. Me itseasiassa saatiin tuon tyylinen kortti ystäväperheeltä. Lapsilla oli tallilyhdyt kädessä ja itse ommellut tonttuasut. Kurkistelivat puiden takaa. Voi miten soma!

  Minäkin tahdon aina askarrella joulukortit itse, ehdottomasti. Minä askartelen ystäville ja sukulaisille. Lapset puolestaan isovanhemmille,serkuille ja kummeille.
  Joulukortit ja kummilahjat on vielä mietintämyssyssä. Postailen niistä varmaan myöhemmin. Kortit teen sitten lähempänä joulua, joulutunnelmassa glögiä siemaillen ja joululauluja kuunnellen.

  VastaaPoista
 5. Mä otan tuon kuvan HETI kun ekan kerran tulee lunta. Vaikka se tulis ensi kuussa, niin sit äkkiä ulos! Muuten jää luminen metsäkuva saamatta...kun tuohon valkeaan jouluun en enää luota. =(
  Kortit väkerrän sit marraskuussa ja postituskuoreen laitan heti kun saa. =) en tykkää jättää kortteja kovin viime tippaan.

  VastaaPoista
 6. ihanaa löytää tämmöinen jouluhöperön blogi! minäkin olen jouluhöperö!itsekin eilen mietin tämän vuoden joulukorttimme valokuvaa ja teinkin jo yhden joulukuusiaiheisen kollaasin kokeeksi. tunnelmallista joulunodotusta!

  VastaaPoista
 7. Meillä on kanssa lähetetty lapsista joulukorttikuva joka vuosi. Ideoita tosiaan täytyy alkaa miettimään ajoissa... Hmmmm, mitään järisyttävää ei ole tullut mieleen. Kaunis idea tuo omasi, kunhan tosiaan tulisi sitä lunta.

  VastaaPoista
 8. Picasa on hyvä kuvankäsittelyssäkin!

  VastaaPoista

Viestisi ilahduttavat. =)